خواص خرما برای کودکان

خواص خرما برای کودکان

مصرف مواد غذایی مفید در بزرگسالی از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند و خرما یکی از مفیدترین این مواد غذایی است که مصرف آن در کودکی ضروری است. در اینجا به بررسی خواص این میوه بسیاری مفید برای کودکان پرداختیم.

اولین‌ها همیشه اهمیت دارند و کودکی به عنوان اولین مرحله زندگی انسان، اهمیت بسیار زیادی دارد. بسیاری از مشکلات ما در بزرگسالی ریشه در کودکی دارد، برای مثال بیشتر بزرگسالانی که بدن ضعیفی دارند، احتمالا در کودکی از مشکلاتی مانند سوء تغذیه رنج می‌برده‌اند یا افرادی که در بزرگسالی روحیه خشک و خشنی دارند، کودکی راحتی نداشته‌اند.

به همین دلیل رسیدگی و مراقبت اصولی از کودکان به همه والدین توصیه می‌شود. یکی از مسائل مهم در مراقبت از کودکان، تغذیه مناسب آن‌ها است. استفاده از یک رژیم غذایی سالم به رشد بهتر کودک دلبند شما کمک می‌کند تا در بزرگسالی نیز بدنی سالم و قوی داشته باشد.

خرما یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که استفاده از آن در رژیم غذایی کودکان توصیه می‌شود و در ادامه به بررسی خواص خرما برای کودکان خواهیم پرداخت.

آیا مصرف خرما برای کودکان مفید است؟

والدین همیشه با مشکل یافتن یک غذا یا میان وعده سالم برای فرزندان خود مواجه هستند. گاهی اوقات وسوسه می‌شوند که برای راحتی خود، میان وعده‌ها و غذاهای آماده را در وعده‌های غذایی فرزندان قرار دهند که در بیشتر موارد ناسالم هستند. به علاوه سلیقه بچه‌ها در مصرف غذا مانند بزرگسالان نیست.

بچه‌ها تمایل بیشتری به مصرف شیرینی‌جات دارند و یک وعده غذایی یا میان وعده ایده‌آل برای آن‌ها، وعده‌ای سرشار از شیرینی‌جات است. در این شرایط باید به سراغ شیرینی‌جاتی رفت که مصرف آن‌ها لذت‌بخش بوده و هوس شیرینی را بدون اضافه کردن قند خون، برطرف کنند. یکی از بهترین انواع این شیرینی‌جات خرما است.

خرما یک غذای عالی برای گنجاندن در رژیم غذایی کودک است. انواع خرما سرشار از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، سدیم فسفر، منیزیم، پتاسیم و روی هستند. آنها همچنین حاوی ویتامین‌هایی مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین A، B6، و K هستند که ویتامین‌های مفید برای رشد کودکان می‌باشند.

به علاوه خرما دارای قندهای ساده مانند فروکتوز و دکستروز است که برای تامین انرژی به صورت فوری، انتخابی عالی محسوب می‌شوند.

خواص خرما برای کودکان

خاصیت خرما برای کودکان

خواص خرما، فوق العاده گسترده می باشد و برای افراد در سنین مختلف، به خصوص کودکان یک تغذیه سالم است. خرما منبعی فوق‌العاده برای تامین سدیم و پتاسیم بدن کودکان است. همه افراد در سنین کودکی به این مواد نیاز دارند تا سلول‌های بدن آن‌ها عملکرد بهتری داشته و اندام‌ها نیز به بهترین شکل عمل کنند.

این میوه لذیذ و خوش‌طعم که برای کودکان یادآور طعم لذیذ کارامل است، منبعی سرشار از کلسیم نیز می‌باشد که به رشد و سلامت بافت استخوانی کمک می‌کند.

آهن دیگر ماده مفید و موجود در خرماست که علاوه بر بزرگسالان، کودکان هم برای داشتن ذهن و بدنی سالم به آن نیاز دارند. همچنین فیبر موجود در خرما می‌تواند در بهبود عملکرد روده‌ها و جلوگیری از یبوست کمک کند. از دیگر خواص این میوه برای کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواب بهتر با خرما

خواص خرما برای خواب کودکان

مطالعات دانشمندان و متخصصین تغذیه نشان داده‌اند که خرما حاوی سطوح بالایی ملاتونین است، هورمونی که به تنظیم خواب کمک می‌کند. خوردن فقط چند خرما قبل از خواب می‌تواند به کودک شما کمک کند تا سریع‌تر به خواب رفته و در طول شب خواب راحت‌تری داشته باشد.

اگر کودک شما با خواب شبانه مشکل دارد و حین خواب دائما بیدار می‌شود، سعی کنید با اضافه کردن چند خرما به وعده غذایی قبل از خواب او، به داشتن شبی آرام و خوابی راحت کمک کنید.

افزایش انرژی

افزایش انرژی کودکان

کالری خرما بسیار بالاست و هر دانه آن حاوی قند فراوانی نیز هست که هر دو انرژی را افزایش می‌دهند. مصرف این ماده برای کودکان هم انرژی بخش است و کمک زیادی به افزایش سطح نیرو و انرژی آن‌ها می‌کند. خرما منبع غنی فیبر و مواد مغذی است که برای داشتن روزی پرانرژی و تمرکز بالا به کودکان کمک می‌کند. بسیاری از متخصصین تغذیه، این میوه را نیروگاه تغذیه‌ می‌دانند، به همین دلیل نباید از مصرف آن در رژیم غذایی کودک خود غافل شد.

خرما، راه حل طبیعی افزایش وزن

وزن گرفتن کودکان

خرما یکی از غنی‌ترین میوه‌های موجود در دنیا و منبع طبیعی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. این میوه همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که باعث افزایش سطح قند خون نمی‌شود. این ویژگی، خرما را به میوه‌ای پر خاصیت برای وزن گرفتن کودکان تبدیل می‌کند.

والدینی که از کمبود وزن کودک خود نگران هستند و به دنبال راهی برای افزایش وزن سالم و طبیعی او می‌باشند، با استفاده از این میوه می‌توانند به وزن‌گیری سالم و بدون مشکل کودک کمک کنند. دیگر شیرینی‌جات مانند کیک‌ها و غذاهایی مانند نشاسته هر چند برای کودک قابل استفاده هستند، اما در کنار چاقی، سطح قند خون او را نیز افزایش می‌دهند و این مسئله در دراز مدت و بزرگسالی موجب مشکلات جدی مانند ابتلا به دیابت می‌شود.

تسکین دهنده تب در کودکان

مفید برای کاهش تب در کودکان

خرما قرن‌هاست که به عنوان یک درمان طبیعی برای تب استفاده می‌شود. این میوه سرشار از گلوکز و فروکتوز است که قندهای طبیعی هستند، به علاوه طبع خرما در کنار همه این موارد به تنظیم متابولیسم بدن کمک می‌کند.

یکی از آثار این قندها در بدن پایین آمدن تب و علائم آن مانند التهاب بدن است. به علاوه خرما منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ و ویتامین‌های مفید برای بدن نیز هست که به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و در مبارزه با عفونت‌های داخلی بدن هم موثر است.

در صورتی که فرزند دلبند شما به تب دچار شده، چند عدد خرما به او دهید و نتیجه معجزه‌آسای مصرف این میوه را مشاهده کنید. تضمین می‌کنیم که بعد از استفاده این روش، خرما پای ثابت درمان‌های خانگی شما برای کودکان خواهد بود.

بهبود اسهال خونی در کودکان

اسهال خونی یکی از مشکلات رایج کودکان به خصوص در کشورهایی است که از کمبود مواد غذایی مفید و سالم رنج می‌برند. به علاوه در مناطقی که آب آلوده دارند یا بهداشت آن‌ها ضعیف است، بروز این مشکل بیشتر دیده می‌شود. در چنین مناطقی مصرف خرما در رژیم غذایی روزانه کودکان توصیه می‌شود، زیرا از بروز بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات به خصوص اسهال خونی جلوگیری می‌کند.

خرما با کاهش التهاب و بهبود عملکرد روده از این مشکل جلوگیری می‌کند. به علاوه این میوه یک تسکین‌دهنده قوی است که با بهبود عملکرد اندام‌های داخلی، به تسکین سریع‌تر بیماری‌ها کمک می‌کند.

درمان یبوست

درمان یبوست کودکان

اگرچه درمان‌های زیادی برای رفع مشکل یبوست در سنین مختلف وجود دارد، اما هیچ کدام به اندازه مصرف خرما کارآمد نیستند. درمان یبوست با مصرف خرما به طور طبیعی انجام می‌شود و حتی از عوارض قبل و بعد از یبوست مانند ضعف بدن و از دست دادن ویتامین‌ها جلوگیری می‌کند.

به علاوه برای درمان این مشکل در کودکان امکان مصرف هر چیزی وجود ندارد و باید ماده‌ای را استفاده کرد که علاوه بر رفع یبوست، به حفظ سلامت بدن کودک نیز کمک کند و باعث بروز مشکلات بعدی در او نشود.

رشد استخوان‌ها

رشد استخوان ها

همان‌طور که گفتیم، خرما منبع غنی کلسیم و منیزیم است و هر دوی این مواد برای رشد بهتر استخوا‌ن‌ها موثر هستند. مصرف کلسیم و خوراکی‌های حاوی آن از دیرباز توصیه می‌شود و منیزیم هم به تشکیل بافت استخوانی قوی‌تر کمک می‌کند.

بیشتر افرادی که در بزرگسالی از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان رنج می‌برند، در سنین کودکی این مواد مغذی را دریافت نکرده‌اند. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز این مشکل در سنین بالا باید در کودکی انواع غذاهایی که سرشار از کلسیم و منیزیم هستند را در رژیم غذایی کودک جای داد و خرما، بهترین انتخاب است.

استحکام لثه

لثه کودکان

خرما طعم و مزه‌ای شیرین دارد و شاید عجیب باشد که یک ماده غذایی شیرین، برای دهان و دندان مفید باشد اما در مورد خرما هیچ چیز عجیب نیست. این میوه شگفت‌انگیز با وجود قند بالا برای مشکلات و بیماری‌های دهان و دندان هم مفید است.

خرما باعث تقویت لثه کودکان می‌شود و کمک می‌کند که کودک دلبند شما دندان‌هایی قوی‌تر داشته باشد. خرمای رسیده را می‌توان به نوزادان 10 تا 16 ماهه داد تا به رشد دندان هایشان کمک شود.

تامین آهن بدن

خرما، مانند گوشت قرمز و سبزیجات برگ سبز، منبع طبیعی آهن می‌باشد و یک ماده معدنی حیاتی است که به افزایش تعداد هموگلوبین کمک می‌کند.

چه زمانی می توان خرما را به رژیم غذایی کودک اضافه کرد؟

بیشتر متخصصین تغذیه به خصوص در حوزه تغذیه اطفال معتقدند که خرما از 6 ماهگی قابل استفاده است اما نحوه مصرف آن و زمان و میزان استفاده از این ماده در رژیم غذایی بسته به وضعیت کودک، شرایط متفاوتی دارد. بهترین زمان مصرف این میوه برای کودکان، یک ماه پس از شروع مصرف غذای کمکی است، البته نباید تغذیه کودک با خرما را مستقیما با خرمای تازه شروع کرد و ابتدا باید این میوه را در دیگر غذاها مانند حریره بادام یا فرنی ترکیب کرد و به کودک داد.

چه مقدار خرما در روز می توان به کودک داد؟

میزان مصرف خرما برای کودک، به نسبت سن، علاقه و شرایط کودک شما متفاوت است. برای کمک به تشخیص میزان مناسب استفاده از این میوه در رژیم غذایی و علاقه‌مند کردن کودک به مصرف خرما، هر روز با یک خرما شروع کنید و به تدریج میزان آن را افزایش دهید. توصیه می‌شود که سه روز صبر کنید تا ببینید آیا کودک با غذای جدید راحت است یا نه و آیا بدن او نسبت به خرما واکنش آلرژی‌زا نشان می دهد؟

اگر بعد از سه روز و مصرف مقدار کمی خرما، واکنش نامناسبی در بدن کودک ایجاد نشد، مصرف روزانه این میوه را با خرما له شده یا پوره شده شروع کنید.

بهتر است از گرم کردن خرما یا ریختن آن در غذاهای پختنی جلوگیری کنید زیرا تمام مواد مغذی این میوه در نوع خام آن است و بیشتر آن‌ها پس از حرارت دیدن خرما از بین می‌روند.

خرمای تازه را می‌توان به انواع اسموتی‌ها، فرنی‌ها و پوره‌های سبزیجات به عنوان یک شیرین کننده طبیعی اضافه کرد. توصیه می‌شود فقط زمانی به کودکان خرمای خام بدهید که بتوانند به درستی بجوند و خطر بلعیدن و ماندن این میوه در گلو را نداشته باشند.

چطور به کودک خرما بدهیم؟

در نهایت برای اینکه خرما را به بهترین شکل به کودک دلبند خود دهید، باید با انواع روش‌های آماده‌سازی این میوه و غذاها و خوراکی های لذیذی که با استفاده از آن آماده می‌شوند، آشنایی داشته باشید. در ادامه چند دستور پخت لذیذ و مناسب سلیقه و ذائقه کودکان را معرفی خواهیم کرد.

  • حریره خرما

حریره خرما

حریره یکی از بهترین و سبک‌ترین غذاها برای کودکان است که مصرف آن از 6 ماهگی بلامانع می‌باشد. این غذای مفید و سالم را می‌توان با مواد مختلفی تهیه کرد که خرما یکی از آن‌ها است.

برای تهیه حریره خرما ابتدا باید چند عدد خرمای تازه را پوست گرفته و هسته آن را جدا کنید. سپس خرما را در مقداری کره یا روغن تفت دهید تا نرم شود و سپس مقداری آرد گندم و پودر مغز بادام به آن اضافه کنید. در مرحله بعد می‌توانید کمی آب یا شیر به غذا استفاده کنید تا حریره نرم و لطیف شود.

  • حلوا خرما

حلوا خرما

یکی دیگر از فرآورده‌های لذیذ و سالم خرما به خصوص برای نوزادان، حلوا خرما است. برای تهیه این خوراکی خوشمزه، باید مقداری آرد را تفت دهید تا خامی آن از بین برود. سپس مقداری کره به آرد اضافه کنید و مجددا تفت دهید. در مرحله بعد باید خرمای پوست گرفته را به ترکیب آرد و کره اضافه کنید و ترکیب را هم بزنید تا لطیف و یکنواخت شود.

این دسر با خرمای لذیذ و مقوی را می‌توانید چند روزی در یخچال نگه دارید و حلوای خرما را برای کودک و نوزاد عزیز خود سرو کنید.

  • عدس پلو با خرما

عدس پلو با خرما

یکی دیگر از روش‌های دادن خرما به کودکان، همراه کردن آن با غذای مصرفی آن‌هاست. عدس پلو یکی از بهترین غذاها برای همراهی با خرما است. عدس سرشار از آهن است و همراه کردن خرما با آن، میزان این ماده در بدن را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد. برای مقوی‌تر کردن عدس پلو با خرما، می‌توانید مقداری گوشت چرخ کرده، کشمش و گردو هم به خرما اضافه کنید تا طعم و مزه‌ای بهتر داشته و مقوی‌تر باشد.

  • اسموتی خرما

اسموتی خرما

بهترین و ساده‌ترین روش مصرف خرما برای کودکان، تهیه اسموتی خرماست. برای تهیه اسموتی خرما کافی است چند عدد خرما را در فریزر گذاشته، بعد از یخ زدن با مقدار مناسب شیر ترکیب کنید و با مخلوط کن هم بزنید تا ترکیبی یکدست و خنک آماده شود.

چرا باید حتما خرما را در رژیم غذایی کودک قرار داد؟

خرما یک میان وعده سالم و مفید برای کودکان و جایگزین خوبی برای تنقلات شیرین و مضر است. این میوه در شکل‌های مختلفی تولید می‌شود که بسته به ذائقه و سلیقه کودک دلبند خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

گنجاندن خرما در رژیم غذایی کودک به عنوان یک مکمل قوی کمک می‌کند که بدنی سالم داشته باشد و در عین حال از بروز بسیاری از بیماری‌ها برای او جلوگیری شود.

فهرست مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *