خواص خرما

خواص خرما که حتما باید بدانید!

خواص خرما آنقدر زیاد است که مصرف روزانه آن توسط متخصصین تغذیه توصیه می‌شود. این میوه انرژی بدن را تامین می‌کند و به دلیل برخورداری از مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف، بیماری‌های بسیاری را درمان کرده و از ابتلا به بسیاری از آن‌ها جلوگیری می‌کند.

حتما خیلی این توصیه را شنیده اید که هر زمان هوس چیزی شیرین کردید، به جای آب نبات و شیرینی، خرما مصرف کنید. خواص خرما، آن را به تغذیه ای سالم و مغذی در رژیم غذایی تبدیل کرده است و در نتیجه بسیاری از متخصصین شما را به استفاده از آن توصیه می کنند.

شیرینی خرما به دلیل قند طبیعی موجود در آن است، بنابراین جایگزین خوبی برای قند و شکر تصفیه شده می‌باشد. به علاوه این میوه دارای مواد مغذی و معدنی فراوانی است که خواص فوق العاده آن را موجب می‌شوند.

خواص خرما آنقدر زیاد است که مصرف روزانه آن توسط متخصصین تغذیه توصیه می‌شود. این میوه انرژی بدن را تامین می‌کند و به دلیل برخورداری از مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف، بیماری‌های بسیاری را درمان کرده و از ابتلا به بسیاری از آن‌ها جلوگیری می‌کند.

بررسی خواص خرما برای بدن و تاثیر آن بر انواع بیماری ها موضوعی است که برای آگاهی بیشتر از مزایای استفاده از خرما در رژیم غذایی به آن خواهیم پرداخت.

خواص خرما در یک نگاه

خلاصه خواص خرما

وجود مواد مغذی فراوان، ویتامین‌ها، مواد معدنی، انواع فیبرهای غذایی و به طور کل ارزش غذایی خرما باعث شده تا خواص و مزایای فراوانی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر هستند:

  • به دلیل وجود مقادیر بالای پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن در خرما، این میوه برای حفظ سلامت قلب، تقویت و سلامت عضلات و استخوان‌ها کاربردی و مناسب است.
  • این میوه سرشار از آنتی اکسیدان‌های مختلفی مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و فنولیک‌هاست که به عنوان ضد التهاب و ضد اکسیداسیون بدن عمل می‌کنند.
  • خرما حاوی فیبرهای غذایی مانند سلولز و لینین است که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و کنترل قند خون بسیار مفید هستند.
  • این میوه به عنوان یک منبع غنی از فلاونوئیدها و فنولیک‌ها، خواص ضد التهابی دارد که می‌تواند در کاهش التهاب‌های بدن مفید باشد.
  • دیگر خاصیت خرما پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و بیماری‌های مرتبط با پیری و افزایش سن، به دلیل وجود آنتی‌ اکسیدان‌های فراوان و قوی در این میوه است.
  • خرما حاوی قند طبیعی و ساده است که به عنوان یک منبع انرژی طبیعی برای بدن عمل می‌کند و می‌تواند در کاهش خستگی و افزایش انرژی بدن مفید باشد.
  • طبق مقاله منتشر شده در ncbi، ویتامین‌های مختلف مانند ویتامین B6، B9 و B12 در خرما باعث کمک به سلول‌های مغزی و بهبود عملکرد آن‌ها می‌شوند.
  • پتاسیم موجود در خرما می‌تواند به عنوان یک ماده کنترل کننده فشار خون عمل کرده و به کاهش فشار خون کمک کند.
  • مصرف خرما می‌تواند به عنوان یک رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت قلب و عروق عمل کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.
  • ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما می‌تواند به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل کرده و در مقابل بیماری‌ها و عفونت‌ها مقاومت ایجاد کنند.
  • خرما حاوی آنزیم‌های هضمی مانند لاکتاز، آمیلاز و پروتئاز است که به عنوان یک کمک کننده برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند.
  • خرما حاوی ویتامین‌های A و C است که به تقویت سلامت پوست و جلوگیری از پیری زودرس پوست کمک می‌کند.
  • فیبرهای غذایی موجود در خرما می‌توانند به تقویت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش وزن و تناسب اندام کمک کنند.

20 مورد از خواص خرما برای بدن

خواص خرما برای بدن

همان‌طور که در بخش قبل گفته شد، خرما از خواص و فواید زیادی برخوردار است. خواص این میوه محدود به یک گروه سنی یا جنسیت خاص نیست و همه افراد با هر شرایطی قادر به استفاده از آن می‌باشند. در ادامه به طور کامل با خواص این میوه برای مردان، زنان، کودکان و هر کدام از اعضا و اندام‌های بدن آشنا خواهیم شد.

خواص خرما برای مردان

خواص خرما برای مردان

تحقیقات نشان دهنده این است که مصرف خرما کمک زیادی به تقویت قوای جنسی مردان و سلامت جنسی و جسمی آن‌ها می‌کند. از دیگر خواص خرما برای مردان می توان به این اشاره کرد که مصرف آن در مردان مانع ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود و از بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر جلوگیری می‌کند.

خرما میوه‌ای مفید برای درمان ناباروری در مردان است. این میوه با کاهش هورمون تستوسترون و تقویت اسپرم‌ها احتمال باروری در مردان را افزایش می‌دهد. به علاوه طبع گرم خرما نیز در بهبود عملکرد اسپرم‌ها و در نتیجه افزایش احتمال بارداری بی‌تاثیر نیست. در طب سنتی بسیاری از کشورها مانند آفریقا، مصرف منظم خرما یک درمان قطعی برای ناباروری در مردان است.

خواص خرما برای زنان

خواص خرما برای زنان

این میوه برای زنان نیز خواص فراوانی دارد که نباید به سادگی از آن‌ها عبور کرد. از مزایای مصرف خرما برای زنان می‌توان به پیشگیری از بروز سرطان‌هایی مانند سرطان دهانه رحم، سرطان پوست و سینه به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی‌ اشاره کرد. این میوه همچنین باعث کاهش علائم آلزایمر در زنان می‌شود.

بهبود گردش خون یکی دیگر از مزایای مصرف خرما برای زنان است که تاثیر زیادی در درمان کم‌خونی زنان و حل مشکلات زنانه مانند کمبود آهن دارد. بیشتر پزشکان خرما را جایگزین مناسب داروهایی مانند اسید فولیک یا فولات برای زنان می‌دانند.

خواص خرما برای بارداری

خواص خرما برای مادران باردار

خرما علاوه بر کمک به درمان ناباروری در مردان، در بارداری زنان نیز موثر است. همان‌طور که گفته شد طبع خرما گرم است و مصرف غذاهایی با طبع گرم نیز رحم را تقویت کرده و از این طریق به بارداری کمک می‌کند.

به علاوه با مصرف منظم خرما عملکرد تخمدان بهبود پیدا می‌کند که این موضوع نیز در افزایش احتمال بارداری زنان بی‌تاثیر نیست. اسید فولیک موجود در این میوه، بسیاری از مشکلات زنانه که مانع بارداری آن‌ها می‌شود را برطرف می‌کند.

مصرف خرما در طول بارداری هم مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تنظیم سطح هموگلبین در بدن مادر اشاره کرد. این ماده ایمنی بدن مادر و جنین را افزایش داده و به بارداری مطمئن‌تر کمک می‌کند.

مصرف منظم خرما در زنان باردار علاوه بر مزایای گفته شده، به زایمان راحت آن‌ها نیز کمک می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه روی گروهی از زنان باردار، مصرف خرما احتمال زایمان زودرس یا زایمان به صورت سزارین را کاهش می‌دهد.

خواص خرما برای کودکان

خواص خرما برای کودکان

در بررسی کلی خواص خرما گفته شد که این میوه سرشار از انرژی است، به همین دلیل یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در رژیم غذایی کودکان نیز هست. مواد معدنی فراوان موجود در خرما مانند آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم و… سیستم ایمنی بدن کودک را تقویت می‌کنند.

این میوه همچنین در رشد بهتر کودکان نیز موثر است. بیشتر افرادی که در بزرگسالی سیستم ایمنی قوی‌تری نسبت به ابتلای بیماری‌ها دارند، در سنین کودکی این ماده را در رژیم غذایی خود داشته‌اند. مصرف خرما به خصوص برای دختربچه‌ها که در سنین بالاتر مستعد کم‌خونی هستند، بسیار مفید است.

خواص خرما برای پوست

خواص خرما برای پوست

کمی قبل گفته شد که بخشی از خواص خرما به دلیل وجود ویتامین‌های مختلف در این میوه است. یکی از ویتامین‌های موجود در خرما ویتامین سی است که تاثیر زیادی در سلامت و بهبود وضعیت پوست دارد. این ویتامین خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و در افزایش کلاژن‌سازی پوست نیز موثر است.

در این میوه همچنین ویتامین D فراوانی هم وجود دارد که برای حفظ سلامت پوست موثر است. این ویتامین‌ها از پوست بدن در برابر پیری و عوارض آن مانند چین و چروک و… جلوگیری می‌کنند.

خواص خرما برای مو

با مصرف انواع خرما علاوه بر پوست سالم، موهای سالمی نیز خواهید داشت. خرما ویتامین B بدن را تامین می‌کند که این ویتامین نیز برای تقویت فولیکول‌های مو و داشتن موهای سالم موثر است. شادابی موها و جلوگیری از مشکلاتی مانند شکنندگی مو از دیگر فواید مصرف خرما است.

این میوه همچنین به شکل‌های دیگری نیز به مو کمک می‌کند، برای مثال با تهیه ماسکی از خرما و سفیده تخم مرغ برای موها می‌توان چربی پوست سر و مو را تا حد زیادی کاهش داد. مصرف خوراکی خرما یا استفاده از آن به صورت ماسک همچنین در درمان ریزش مو و رویش مجدد موها موثر است.

خواص خرما در بدنسازی

خواص خرما برای بدنسازی

مناسب بودن کالری خرما و میزان قند آن موجب یکی دیگر از خواص این ماده یعنی خاصیت خرما برای بدنسازی می‌شود. هر عدد خرما چیزی حدود 60 کیلوکالری انرژی دارد و این میزان انرژی معادل 5 دقیقه ورزش متوسط یک فرد بزرگسال است. به علاوه قند موجود در خرما از نوع فروکتوز است که به راحتی توسط سلول‌ها جذب و هضم شده و سوخت مورد نیاز بدن در زمان ورزش و بدنسازی را تامین می‌کند.

متخصصین تغذیه به ورزشکاران حرفه‌ای رشته بدنسازی، مصرف 2 تا 4 عدد خرما، نیم ساعت قبل از تمرین را توصیه می‌کنند. این میزان خرما انرژی مورد نیاز سلول‌ها برای انجام فعالیت‌های ورزشی را تامین کرده و مانع تحلیل عضلات می‌شود.

خواص خرما برای کمر

خواص خرما برای کمر

علاوه بر عضلات، مفاصل هم از فواید خرما بی‌بهره نیستند. مواد معدنی فراوانی که در خرما وجود دارد، مفاصل را تقویت کرده و از مشکلات و بیماری‌های استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کنند.

آهن، فسفر و کلسیم موجود در این ماده به خصوص برای مفاصل ناحیه کمر، فواید زیادی دارند و از درد و التهابات مفصل کمر جلوگیری می‌کنند. علاوه بر مواد معدنی، طبع گرم خرما و خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز در درمان مشکلات و بیماری‌های کمر بی‌تاثیر نیست.

خواص خرما برای چشم

خواص خرما برای چشم

زمانی که صحبت از میوه‌ای مفید برای چشم و سیستم بینایی می‌شود، بیشتر افراد هویچ را به خاطر می‌آورند در حالیکه بسیاری از میوه‌های دیگر مانند خرما نیز چنین خاصیتی دارند. خرما موجب مقاوم‌سازی بدن نسبت به رادیکال‌های آزاد می‌شود و این خاصیت نیز از التهاب اندام‌ها و اعضای داخلی و ابتلا به عفونت جلوگیری می‌کند. جلوگیری از بیماری‌های عفونی که با گسترش در بدن، چشم را درگیر کرده و باعث ضعف سیستم بینایی می‌شوند یکی از مزایای مقاومت نسبت به رادیکال‌های آزاد است. به علاوه در این میوه ویتامین‌ آ نسبتا زیادی نیز وجود دارد که تاثیر آن در تقویت قوای بینایی بر کسی پوشیده نیست.

خواص خرما برای ریه

خرما برای ریه

از دیگر خواص خرما می‌توان به تقویت ریه‌ها اشاره کرد. وجود موادی با خاصیت آنتی‌ اکسیدانی در خرما باعث می‌شود که سیستم ایمنی این اندام تقویت شود. به علاوه طبع گرم خرما از ابتلا به بیماری‌های سرد ریوی جلوگیری کرده و مانع بروز مشکلاتی مانند سرفه‌های مزمن می‌شود.

آنتی اکسیدان‌های موجود در خرما بدن را نسبت به ابتلای سرطان ریه مقاوم کرده و علائم بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی را به سرعت تسکین می‌دهند. در طب سنتی و از گذشته‌های دور همچنین از جوشانده خرما برای درمان عفونت‌های ریه و زکام استفاده می‌کنند.

خواص خرما برای معده

خواص خرما برای معده

جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند زخم یا سوزش معده که از رایج‌ترین مشکلات سیستم گوارشی هستند، از دیگر خواص خرما، این میوه جادویی است. مواد مغذی موجود در خرما، سموم موجود در معده که در اثر تغذیه نامناسب، استرس، مصرف داروها و… ایجاد می‌شوند را از بین برده یا اثر آن‌ها را کاهش می‌دهد.

منیزیم خرما همچنین دردهای التهابی را کاهش داده و درد و ناراحتی ناشی از زخم یا سوزش معده را تسکین می‌بخشد. به علاوه مصرف روزانه انواع خرما به صورت تازه یا فرآورده‌های آن مانند شیره، تاثیر زیادی در تقویت معده و بهبود عملکرد آن در هضم و جذب غذا دارد.

خواص خرما در دوره قاعدگی

خواص خرما برای قاعدگی

دردهای قاعدگی یکی از مشکلاتی هستند که بیشتر زنان در دوره‌ای از زندگی خود به آن دچار می‌شوند. این دردها گاهی به شدت آزاردهنده می‌شوند و روند زندگی عادی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند. راه‌های زیادی برای کاهش درد و مشکلات دوران قاعدگی در زنان وجود دارد که یکی از آن‌ها مصرف داروهای مختلف است اما یک جایگزین سالم و طبیعی هم برای داروهای کاهنده مشکلات قاعدگی وجود دارد و آن، میوه خرما است.

خرما طبع گرمی دارد و گرما یکی از چیزهایی است که به کاهش مشکلات در دوره قاعدگی کمک می‌کند. به علاوه با مصرف خرما، گردش خون در بدن بهبود پیدا می‌کند و این موضوع نیز در نظم قاعدگی و خونریزی موثر است. در این دوران زنان به شدت با کمبود آهن مواجه می‌شوند که خرما این مشکل را نیز برطرف کرده و بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

خواص ضد التهابی خرما

خاصیت ضد التهابی، یکی دیگر از فواید خرماست که کمی قبل هم به آن اشاره شد. این خاصیت خرما به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئید یا اسید فنولیک است. خاصیت ضد التهابی خرما در کاهش دردهای ناشی از عفونت یا دردهایی که التهاب، عامل بروز یا شدت گرفتن آن‌هاست، می‌شود.

خواص خرما برای تناسب اندام

خواص خرما برای تناسب اندام

برخلاف تصور رایج و غلط بسیاری از مردم، شیرینی و قند موجود در خرما نه تنها باعث چاقی نیست بلکه در کاهش وزن و لاغری نیز موثر می‌باشد. قند موجود در این میوه فروکتوز است که توسط سلول‌ها مصرف شده و در بدن باقی نمی‌ماند. به علاوه چربی خرما از نوع چربی سالم و غیراشباع است که نه تنها باعث اضافه وزن نشده بلکه در کنترل التهاب و مشکلات مرتبط با چاقی نیز موثر است.

از دیگر مزایای خرما که در تناسب اندام و کاهش وزن تاثیرگذار است، می‌توان به فیبر بالا اشاره کرد. فیبر موجود در این میوه موجب احساس سیری در فرد می‌شود و از این طریق به کاهش وزن کمک می‌کند. این میوه شیرین، جایگزینی سالم برای قند و شکر است و انرژی مورد نیاز بدن در طول کاهش وزن را تامین می‌کند.

خواص خرما در درمان یبوست

خواص خرما برای یبوست

درمان یبوست، دیگر خاصیت خرماست که ناشی از وجود فیبر سالم در این میوه می‌باشد. مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی تاثیر خرما بر دستگاه گوارش و عملکرد بهتر آن را ثابت کرده است. طبق این مطالعات موش‌هایی که به طور منظم با عصاره خرما تغذیه می‌شدند، دستگاه گوارش سالم‌تری نسبت به دیگر موش‌ها داشتند. با مصرف خرما همچنین مدفوع نرم می‌شود و این ویژگی نیز در درمان یبوست بی‌تاثیر نیست.

خواص خرما برای استخوان‌ها

برای تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از بیماری‌های مرتبط مانند پوکی یا التهاب استخوان، به چند ماده ضروری مانند مس، کلسیم، آهن و منگنز نیاز است که تمام این مواد در خرما وجود دارند. به علاوه این میوه حاوی ویتامین k است که به انعقاد خون کمک کرده و از این طریق هم به تقویت استخوان‌ها و اسکلت بندی کمک می‌شود.

سلنیوم و منیزیم از دیگر مواد مفید و مغذی موجود در خرما هستند که به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کنند. این مواد علاوه بر تقویت استخوان‌ها در بزرگسالی، باعث بهبود رشد استخوان‌ها و اسکلت بندی بهتر بدن در کودکی نیز می‌شوند.

خواص خرما برای کاهش آلرژی

خواص خرما برای کاهش آلرژی

یکی از خواص بی‌نظیر خرما که در کمتر میوه‌ای یافت می‌شود، تاثیر این میوه در درمان و کاهش آلرژی است. خرما حاوی سولفور ارگانیک می باشد که تقریبا در هیچ ماده غذایی دیگری یافت نمی‌شود و این در حالی است که فواید زیادی برای بدن دارد.

یکی از فواید این عنصر کاهش واکنش‌های آلرژیک، مانند آلرژی‌های فصلی به خصوص آلرژی‌های فصل بهار است. افرادی که به این نوع آلرژی مبتلا می‌باشند، با مصرف خرما می‌توانند علائم بیماری خود را کاهش دهند.

انرژی بخشی خرما

خرما را اکسیر انرژی و جوانی نیز می‌نامند. در بیشتر کتب طب سنتی و گیاهی مصرف این میوه به دلیل خاصیت انرژی بخشی آن توصیه می‌شود. در طب نوین امروزی هم این خاصیت خرما ثابت شده است.

بیشتر پزشکان به بیمارانی که با علائمی مانند خستگی یا ضعف در طول روز به آن‌ها مراجعه می‌کنند، مصرف منظم و روزانه خرما را توصیه می‌کنند. خرما به خصوص در تامین انرژی ورزشکاران و زنان باردار تاثیر زیادی دارد.

به منظور استفاده از خاصیت انرژی بخشی خرما می‌توان از دیگر فرآورده‌های این میوه نیز استفاده کرد. شیره خرما، قند و حبه خرما از انواع فرآورده‌های این میوه هستند که با مصرف آن‌ها انرژی مورد نیاز بدن تامین می‌شود.

خواص خرما برای قلب

خرما برای قلب

با توجه به ویژگی‌های گفته شده در مورد خرما تا اینجا، عجیب نیست که این میوه برای سلامت قلب و عروق نیز موثر باشد. پتاسیم موجود در خرما اولین دلیل مفید بودن این میوه برای قلب و عملکرد آن است که از ابتلا به حمله قلبی نیز جلوگیری می‌کند.

به علاوه خرما گردش خون را بهبود می‌بخشد که این اتفاق تاثیر زیادی در بهبود عملکرد قلب و عروق منتهی به آن دارد. طبع گرم خرما در تپش منظم قلب موثر است و وجود مواد معدنی مانند آهن در آن، ماهیچه‌های این اندام را تقویت می‌کند.

خواص خرما برای دهان و دندان

بیشتر افراد تصور می‌کنند که شیرینی و قند موجود در خرما باعث آسیب به دندان‌ها شده و موجب پوسیدگی و مشکلات بعدی آن‌ها می‌شود، در حالیکه اینطور نیست. خرما نه تنها باعث بروز چنین مشکلاتی نمی‌شود بلکه در پیشگیری از پوسیدگی و مشکلات دندان‌ها مانند عفونت باکتریایی دهان نیز موثر است.

خاصیت خرما در جلوگیری از عفونت، مانع رشد باکتری استرپتوکوک میوتانس در دهان می‌شود و با توجه به اینکه، این باکتری نقش زیادی در بیماری‌های دهان و دندان به خصوص پوسیدگی دارد، با مصرف خرما این مشکل نیز برطرف می‌شود.

خرما را با چه مواد غذایی مصرف کنیم تا خواص بیشتری داشته باشد؟

برای استفاده حداکثری از خواص خرما بهتر است که این میوه را با موادی استفاده کرد که خاصیت آن را بیشتر می‌کنند. بهترین ترکیبات به این منظور، به شرح زیر می‌باشند:

  • خرما و کره بادام زمینی

خرما و کره بادام زمینی

کره بادام زمینی منبعی از پروتئین و چربی‌های طبیعی و خرما منبع کلسیم، آهن، فیبر و کربوهیدرات است. ترکیب این دو ماده در کنار هم، یک میان وعده کامل و مفید را برای بدن تشکیل می‌دهند.

  • خواص خرما با شیر

مصرف بهترین انواع خرما با شیر قرن‌هاست که توسط حکیمان، طبیبان و پزشکان توصیه شده است. فواید و خواص این ترکیب خوراکی جادویی عبارتند از:

  • اگر معده شما به لاکتوز حساسیت ندارد، مصرف شیر و خرما می‌تواند به شکل قابل توجهی شکم شما را سیر نگه دارد. افرادی که رژیم غذایی دارند اغلب در هنگام گرسنگی شدید، یک لیوان شیر و دو عدد خرما مصرف می‌کنند.
  • مصرف همزمان شیر و خرما می‌تواند خطر سکته قلبی را کاهش دهد.
  • پروتئین موجود در شیر و ویتامین‌های خرما در ترکیب با هم اثرات بسیار مثبتی روی عضله‌سازی دارند.
  • مواد معدنی فراوانی که در شیر و خرما وجود دارند می‌توانند روی بهبود عملکرد سیستم گوارشی اثرگذار بوده و سطح هورمون‌های بدن را تنظیم نمایند، خواص خرما برای درمان زخم معده از جمله این فواید است.
  • اگر مایلید روند کالری سوزی در بدن شما شدت پیدا کند و فرآیند سوخت و ساز تقویت شود، توصیه می‌کنیم حتماً شیر و خرما را در دستور غذایی خود بگنجانید.
  • شیر مملو از کلسیم و خرما نیز سرشار از منیزیم است، غنی بودن از این دو ماده معدنی باعث شده تا مصرف شیر خرما به کاهش وزن، حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک زیادی بکند.
  • ترکیب شیر و خرما مانند یک بمب انرژی است که می‌تواند استقامت بدنی شما را در طول روز تأمین کند.
  • مصرف مداوم و مرتب ترکیب شیر و خرما موجب جلوگیری از ریزش مو و کاهش سرعت چین و چروک افتادن پوست می‌شود.
  • خرما و ارده

خرما و ارده

ارده یک خوراکی مقوی است که از کنجد آسیاب شده تهیه می‌شود. این ماده مقوی در حالت عادی طعم چندان مطلوبی ندارد اما ترکیب آن با شیره خرما یا خرمای سالم، مزه‌ای دلچسب به هر دو می‌بخشد. به علاو ارده نیز مانند خرما طبع گرمی دارد که تاثیری چند برابری در افزایش انرژی بدن دارد.

  • خواص خرما با کنجد

هرچند خیلی‌ها به صورت مستقیم از دانه‌های کنجد استفاده می‌کنند اما بیشتر مردم آن را به صورت ارده مصرف می‌نمایند. از جمله خواص ارده و خرما یا مصرف کنجد همراه این میوه لذیذ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیبر موجود در کنجد به همراه مواد معدنی خرما باعث می‌شود این ترکیب اثرگذاری بسیار خوبی در تقویت استخوان‌ها داشته و برای درمان بیماری‌هایی همچون پوکی استخوان مفید باشد.
  • کنجد و خرما از جمله ترکیب‌های ملین به شمار می‌روند و اثرگذاری بسیار خوبی در درمان یبوست دارند.
  • فیبرهای کنجد در کنار نیکوتین موجود در خرما موجب درمان بیماری‌‌های روده و رفع مشکلات گوارشی می‌شوند.
  • خرما و کنجد مملو از آهن هستند و این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در درمان کم‌خونی دارد.
  • افرادی که دچار حساسیت‌های فصلی یا واکنش‌های آلرژیک هستند می‌توانند از خواص خرما با کنجد نهایت استفاده را ببرند، این ترکیب جادویی به واسطه وجود گوگرد عالی، اثرگذاری فوق‌العاده‌ای روی جلوگیری از بروز آلرژی‌های مختلف دارد.
  • خرما و نارگیل

خرما و نارگیل

این ترکیب علاوه بر خوش‌طعم بودن، فوایدی مانند ایجاد احساس سیری بیشتر و کمک در کاهش وزن دارد.

  • خرما و شکلات تلخ

خرما و شکلات تلخ

دیگر ترکیب مفید خرما برای بدن که خواص این ماده را نیز بیشتر می‌کند، خرما و شکلات تلخ است. شکلات تلخ برای حفظ تناسب اندام و عملکرد قلب و عروق وابسته به آن، موثر است و خرما نیز چنین خاصیتی دارد، بنابراین ترکیب این دو ماده نیز برای بدن فایده زیادی دارد.

آیا خرما برای افراد دیابتی مفید است؟

خرما برای افراد دیابتی

یکی از سوالات رایج افراد در مورد مصرف خرما، ضرر یا فایده این میوه برای افراد دیابتی است. با توجه به طعم بسیار شیرین خرما بیشتر افراد تصور می‌کنند که بیماران دیابتی نباید از این میوه استفاده کنند، در حالیکه مصرف خرما حتی برای افرادی که دیابت شدید دارند هم بلامانع است. البته میزان مناسب مصرف خرما در هر فرد بسته به شرایطی مانند تغییرات بدن در اثر دیابت و سطح قند خون متفاوت است.

عوارض مصرف خرما چیست؟

خرما میوه‌ای سالم است و مصرف آن خواص زیادی برای بدن دارد اما این خوراکی سالم نیز در اثر مصرف بیش از اندازه به یک خوردنی غیر سالم تبدیل می‌شود. از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه خرما می‌توان به آلرژی‌زایی این میوه اشاره کرد. خرما همچنین در بعضی افراد که به طبع گرم حساسیت دارند، عارضه‌های پوستی ایجاد می‌کند که این مشکل با مصرف به اندازه خرما برطرف می‌شود.

ویتامین خرما

اگر نگاهی به جدول ارزش غذایی خرما بیندازید، متوجه می‌شوید که این میوه مملو از ویتامین است. مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های C، B1 (تیامین)، B2(ریبوفلاوین)، A، E و ویتامین K در خرما وجود دارد.

فهرست مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *