خواص هسته خرما

خواص هسته خرما

هر آنچه باید در مورد خواص هسته خرما بدانید!

اغلب ما تصور می‌کنیم جای هسته خرما در سطل آشغال است! بسیاری از چیزهایی که از نظر ما دور ریختنی هستند، ممکن است فواید بسیار زیادی برای بدن داشته باشند. هسته خرما دقیقاً همان چیزی است که در اغلب موارد مورد توجه قرار نمی‌گیرد،اما در عین حال دارای خواص شگفت انگیزی برای سلامتی بدن است.

هسته خرما درست مانند میوه خرما، فواید بسیار زیادی دارد و به شکل‌های مختلف مانند پودر هسته خرما، قهوه بدون کافئین هسته خرما، روغن هسته خرما و مواردی مانند این، در بازار وجود دارد.

 اگر تاکنون تصور نمی‌کردید هسته خرما قابل مصرف باشد، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب از بلاگ مجموعه اصل بم را تا انتها مطالعه کنید؛ زیرا قصد داریم به طور کامل درباره خواص هسته خرما توضیح دهیم و شما را با این ماده مفید آشنا کنیم.

ارزش غذایی هسته خرما

قبل از هر چیزی، بیایید ببینیم هسته خرما چقدر می‌ارزد! آیا ارزش مصرف دارد و می‌تواند بخشی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند؟ بر اساس مطالعات انجام شده، در هر هسته خرما حدود ۸۱ تا ۸۳ درصد کربوهیدرات، ۱۰ تا ۱۲ درصد چربی و ۵ تا ۶ درصد پروتئین وجود دارد. همانطور که می‌دانید، کربوهیدرات و پروتئین مهم‌ترین مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند.

کربوهیدرات بعد از ورود به بدن، به ترکیباتی به نام گلوکز تجزیه می‌شود و انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های روزمره را تامین می‌کند. ‌‌روتئین نیز نقش مهمی در واکنش‌های درون بدن دارد و برای عضله سازی نیز مناسب است.

 مهم‌ترین ماده مغذی، چربی‌های سالم هستند که جایگزین مناسبی برای چربی‌های اشباع شده می‌باشند. تحلیل مواد معدنی موجود در هسته خرما نشان می‌دهد، این ماده حاوی مواد معدنی مثل پتاسیم، فسفر، کلسیم و سدیم است. البته ترکیبات دیگری مثل آهن، منگنز، روی و مس در هسته خرما وجود دارد.

فواید هسته خرما

فواید هسته خرما

بهتر است بدانید همانطور که خواص خرما برای کودکان و بزرگسالان، مشخص شده، فواید هسته خرما نیز کشف شده است. هسته خرما فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

1.جلوگیری از آسیب رسیدن به کبد

بر اساس مطالعات انجام شده، دانه خرما از آسیب رسیدن به کبد جلوگیری می‌کند. برخی از آسیب‌های اکسیداتیو، باعث اختلال در عملکرد کبد می‌شوند. هسته خرما از بدن در برابر مسمومیت کبدی محافظت می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در این ماده، باعث از بین رفتن رادیکال‌های آزاد بدن می‌شوند و از این طریق به حفظ سلامتی و بهبود عملکرد اندام‌های داخلی بدن کمک می‌کنند.

2.بهبود قند خون

یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای هسته خرما، بهبود قند خون است. به همین دلیل، این ماده به افرادی که به بیماری‌های دیابتی مبتلا هستند پیشنهاد می‌شود. برخی مطالعات نشان داده است، دانه خرما به کاهش علائم بیماری دیابت کمک می‌کند و نقش مهمی در کنترل قند خون دارد.

3.خاصیت ضد ویروسی

هسته خرما به عنوان یک ماده ضد ویروسی شناخته می‌شود و از بدن انسان در برابر بسیاری از ویروس‌های بیماری زا محافظت می‌کند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، این ماده تاثیر بسیار زیادی بر درمان عفونت‌های ویروسی دارد و باکتری‌های مضر را از بین می‌برد.

4.بهبود عملکرد کلیه

ماده‌ای به نام پروآنتوسیانیدین در هسته خرما وجود دارد که به بهبود عملکرد کبد و کلیه کمک می‌کند. این ماده از آسیب رسیدن به این اندام‌ها در برابر عوامل بیماری زا جلوگیری خواهد کرد. جالب است بدانید، این ماده به دفع سنگ کلیه نیز کمک می‌کند. همچنین باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارشی می‌شود و از بروز بیماری‌هایی مانند اسهال جلوگیری خواهد کرد.

5.خواص آنتی اکسیدانی

یکی دیگر از مهم‌ترین خواص دانه خرما، این است که دارای خواص آنتی اکسیدانی می‌باشد. همانطور که در بخش‌های قبلی توضیح داده شد، آنتی اکسیدان‌های موجود در دانه خرما رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند.

همچنین از بدن انسان در برابر آسیب استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های آزاد شده طی فرایند هیدرولیز پروتئین دانه خرما، باعث بهبود سلامت پوست و اندام‌های داخلی بدن می‌شوند.

6.التیام زخم

یکی از مهم‌ترین فواید هسته خرما، این است که به بهبود زخم معده کمک می‌کند. دانه خرما برای درمان زخم‌های معمولی یا زخم‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از این ماده، کافی است هسته خرما را بسوزانید. سپس کمی صبر کنید تا سرد شود. در مرحله بعد، مقداری از آن را روی جوش و زخم قرار دهید و له کنید.

7.بازیابی پوست و مو

زیبایی پوست و مو یکی از مهم‌ترین خواص هسته خرما است. روغن دانه خرما، حاوی ویتامین‌های مختلف می‌باشد. یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها، ویتامین‌های گروه B هستند که به درمان مشکلات پوستی کمک می‌کنند.

کافی است به صورت روزانه، مقدار کمی از روغن هسته خرما را روی صورت بمالید. بعد از مدتی، متوجه خواهید شد که میزان چربی پوست تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند؛ زیرا این روغن می‌تواند چربی پوست را جذب کند و خاصیت مرطوب کنندگی داشته باشد. ویتامین‌های موجود در این ماده، به ترمیم ناخن و درمان ریزش مو نیز کمک می‌کنند.

مضرات هسته خرما

مضرات هسته خرما

مصرف هسته خرما به تنهایی آسیبی به بدن وارد نمی‌کند،اما اگر به صورت افراطی مصرف شود، ممکن است عملکرد برخی از اندام‌های داخلی بدن مختل شود. به عنوان مثال اگر برای مدت زمان دو هفته یا بیشتر هسته خرما مصرف کنید، احتمال بروز بیماری‌هایی مانند دیابت یا حساسیت لوزالمعده افزایش پیدا خواهد کرد.

 علاوه بر این، توجه داشته باشید که طبع خرما در طب سنتی و در پی آن هسته خرما، گرم ذکر شده است. بنابراین افرادی که مزاج گرم دارند، باید با احتیاط برای مصرف دانه خرما اقدام کنند؛ زیرا ممکن است مصرف بیش از حد این ماده، باعث بروز مشکلاتی مانند قرمزی پوست، جوش صورت و التهاب شود.

خواص هسته خرما در طب سنتی

هسته خرما سالیان سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ماده برای درمان بیماری‌هایی مانند کیسه صفرا و دفع سنگ کلیه استفاده می‌کنند. همچنین در طب سنتی، از هسته و خود خرما برای کاهش وزن و تجزیه چربی‌های اضافی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از مهم‌ترین خواص این ماده در طب سنتی شامل موارد زیر هستند:

  1. از این ماده برای کنترل میزان قند و درمان بیماری‌های دیابتی استفاده می‌شود. معمولاً به شکل دمنوش مصرف می‌شود تا تاثیر بهتری بر بدن داشته باشد.
  2. با توجه به اینکه هسته خرما حاوی مقدار زیادی فیبر است، باعث کاهش لیپو پروتئین‌های بدن می‌شود و به کنترل فشار خون چربی کمک می‌کند.
  3. در این ماده، نوعی ترکیبات دارویی با نام کورتیکواستروئید وجود دارد که باعث درمان بیماری‌های التهابی و عفونی می‌شود.

استفاده از هسته خرما در صنایع غذایی

استفاده از هسته خرما در صنایع غذایی

هسته خرما در صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده یکی از محصولات جانبی صنایع کشاورزی و ضایعات اغلب کارخانه‌های صنایع غذایی است. در حالی که می‌تواند به شکل‌های مختلف فرآوری شود و توسط انسان‌ها مصرف شود. همچنین انتخاب کاملا مناسبی برای خوراک دام است. به عنوان مثال روغن هسته خرما و پودر هسته خرما، در برخی کارخانه‌های صنایع غذایی تولید می‌شود.

همانطور که گفته شد، این ماده به درمان دیابت کمک می‌کند و از بدن در برابر بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند فشار خون، بیماری کرونر قلب، کلسترول، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات و اختلالات روده‌ای محافظت خواهد کرد.

اخیراً یک پژوهش اثبات کرده است که افزودن دانه خرما به نان، باعث افزایش ارزش تغذیه‌ای آن می‌شود. به عنوان مثال، فیبر آن را افزایش می‌دهد و پروتئین یا چربی بدن را تامین می‌کند. اگر یکی از طرفداران کیک و شیرینی هستید، می‌توانید برای تهیه بیسکویت و شیرینی از هسته خرما بهره ببرید. ‌

چگونه هسته خرما را پودر کنیم؟

پودر دانه خرما که با اسامی دیگری مثل پودر قهوه هسته خرما شناخته می‌شود، به راحتی در منزل قابل تهیه است. این ماده خاصیت بسیار زیادی دارد و طی چند مرحله مختلف آماده می‌شود. در ادامه مراحل پودری کردن هسته خرما را برای شما بیان می‌کنیم:

1.مرحله اول

در مرحله اول، ابتدا خرما را از وسط نصف کرده و هسته آن را جدا کنید. سپس تمام هسته‌ها را شست و شو دهید. پوست نازکی روی هسته وجود دارد که باید جدا شود. تمامی شیارهای هسته را با دقت شستشو دهید.

2.مرحله دوم

هسته‌ها را در یک ظرف بریزید. سپس مقداری آب روی آن ریخته و دو هفته صبر کنید تا کاملاً خیس شود. توجه داشته باشید که باید هر روز آب هسته‌ها را عوض کنید.

3.مرحله سوم

هسته‌ها را از صافی رد کنید تا آب آن کشیده شود. سپس آن‌ها را روی پارچه‌ای قرار دهید. پیشنهاد می‌کنیم هسته خرما را در مقابل آفتاب قرار دهید تا رطوبت آن از بین برود و خشک شود. در غیر این صورت، ممکن است کپک بزند.

4.مرحله چهارم

یک تابه را روی شعله ملایم قرار دهید. در مرحله بعد، هسته‌ها را به آن اضافه کنید. دانه خرما را تا جایی تفت دهید که رنگ آن تیره شود. می‌توانید هسته‌ها را در حدود یک الی دو ساعت هم بزنید.

5.مرحله پنجم

صبر کنید تا هسته‌های تفت داده شده سرد شوند. سپس آن‌ها را در هاون بریزید. تمام هسته‌های خرما را تا حدی خرد کنید که پودر شوند. هنگامی که دانه خرما را پودر می‌کنید، قادر به استشمام بوی مطبوعی که از ‌ ذرات هسته خرما خارج می‌شود، خواهید بود.

 این بو واقعاً دلپذیر است! پودرها را الک کنید تا ذرات بزرگ آن جدا شوند. می‌توانید از دانه‌های درشت و پودر دانه خرما برای پختن کیک یا تهیه دمنوش و چای استفاده کنید.

چگونه از خواص هسته خرما بهره بگیریم؟

چگونه از خواص هسته خرما بهره بگیریم

به شکل‌های مختلف می‌توانید از هسته خرما بهره بگیرید. در ادامه این روش‌ها را برای شما بیان می‌کنیم:

1.روغن هسته خرما

یکی از ساده‌ترین روش‌ها، تهیه روغن هسته خرما است. برای تهیه این روغن، ابتدا باید هسته‌های خرما را جدا کرده و شستشو دهید. در مرحله بعد، آن‌ها را خرد کنید. هر چقدر ذرات خرد شده کوچک‌تر باشند، روغن کیفیت بهتری خواهد داشت. در مرحله بعد، هسته‌های خرد شده را در قابلمه بریزید.

 سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و صبر کنید تا هسته‌ها پخته شوند. در مرحله بعد، هسته‌ها باید در دستگاه روغن گیری قرار گیرند و روغن آن‌ها کشیده شود. این روغن برای افرادی که موهای سر آن‌ها سریع سفید می‌شود، کاملاً مناسب است. علاوه بر این، روغن هسته خرما به افزایش ضخامت موهای سر کمک می‌کند.

مقدار زیادی آمینواسید و ریبوفلاوین در روغن هسته خرما وجود دارد که به درمان ریزش موهای سر کمک می‌کند. علاوه بر این، روغن هسته خرما حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی است. به همین دلیل، مصرف آن به افرادی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند توصیه می‌شود. روغن دانه خرما انرژی مورد نیاز بدن شما را فراهم می‌کند و از خستگی و بی‌حالی طی روز جلوگیری خواهد کرد.

2.آرد هسته خرما

یکی دیگر از روش‌های استفاده از دانه خرما، تهیه آرد هسته خرما است. ترکیب کردن این آرد با آرد نخودچی، تاثیر بسیار زیادی بر درمان حساسیت‌های فصلی و آبریزش بینی داشته و شاخص گلیسمی پایینی داد و برای بیماران دیابتی مناسب می‌باشد.

علاوه بر این مطالعات نشان داده است. آرد دانه خرما به تقویت قوای جسمانی کمک می‌کند و برای آقایانی که از ضعف جسمانی شدید رنج می‌برند، مناسب است. می‌توان از این آرد برای تهیه انواع دمنوش استفاده کرد. همچنین پیشنهاد می‌کنیم آن را با قهوه ترکیب کنید یا برای تهیه بستنی و شیرینی از این آرد استفاده نمایید.

بررسی کلی

خرما یکی از بهترین و مفیدترین مواد غذایی است که اغلب مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان را فراهم می‌کند. به همین دلیل، خواص خرما برای زنان و همچنین خواص خرما برای مردان بسیار شناخته شده هستند. خرما به شکل‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، پیشنهاد می‌کنیم از «طرز تهیه رنگینک خرما» را در سایت اصل بم مطالعه کنید.

زیرا این دسر بسیار لذیذ و خوش طعم است. علاوه بر خرما، می‌توان از دانه آن برای تهیه نان، شیرینی، کیک و مواردی مانند این استفاده کرد. با وجود اینکه اغلب افراد تصور می‌کنند هسته خرما فایده‌ای ندارد، اما این ماده سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و چربی‌های سالم است.

 به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم آرد یا روغن هسته خرما را مصرف کنید. نوع خرما نیز تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت روغن یا پودر دانه خرما دارد. پیشنهاد می‌کنیم برای خرید خرمای با کیفیت، به صفحه محصولات در سایت اصل بم مراجعه کنید.

فهرست مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *