بهترین انواع خرما صادراتی
بهترین نوع خرما در جنوبی ترین و گرم ترین بخش های ایران از درخت های استوار نخل پدید می آیند به طوری که این خرما پس از چیده شدن مسافت هایی طولانی را برای رسیدن به سراسر جهان طی می کند؛ چرا که بسیاری از کشورها خواهان خرمای ناب ایرانی می باشند پس اگر می خواهید با بهترین انواع خرما صادراتی در ایران آشنا شوید کافیست ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
تنوع خرمای صادراتی ایران
همان طور که گفتیم خرمای ایرانی در سراسر جهان مشهور است اما این شهرت تنها به نوع خاصی از خرما محدود نمی شود چرا که در هر خطه ای از ایران، خرمایی با طعم و ظاهر منحصر به فرد کشت می شود این خرما ها با خاستگاهی مشترک انواع گوناگونی دارند که به سراسر دنیا صادرمی شوند در اینجا به طور مختصر با خرما های صادراتی ایران آشنا می شویم.
خرما صادراتی مضافتی
تقریبا تمام ایرانی ها با خرما مضافتی آشنایی دارند چرا که خوردن این خرما در مراسم های ختم و ماه مبارک رمضان بسیار مرسوم می باشد اما خرما مضافتی که خاستگاهش در استان های سیستان و بلوچستان و کرمان می باشد نه تنها به دلیل خواص فوق العاده خود در ماه رمضان داخل کشور بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه طرفداران برون مرزی نیز دارد به طوری که سالیانه بخش زیادی از تولیدات داخلی به خارج از کشور صادر می شود. می توان گفت صادرات خرما مضافتی به دلیل رطوبت بالایی که نسبت به سایر انواع خرما دارد چالش برانگیز تر است و ماندگاری پایینی دارد.
خرما صادراتی هلیله ای
خرمایی با پوستین زرد رنگ که گاهی به رنگ شکلاتی ظاهر می شود با خواص فوق العاده خود نه تنها مهمانی شیرین در عصرانه ایرانی ها می باشد بلکه در خارج از مرز های ایران نیز طرفداران بیشماری دارد و صادرات خرما هلیله ای هر ساله برای کشور سود بسیاری دارد حال در اینجا می توانیم با توجه به جدول ارزش غذایی خرما نیم نگاهی به خواص فوق العاده خرما هلیله ای داشته باشیم تا از دلایل پرطرفدار بودن این خرما آگاه شویم.
- خرمای هلیله میوه ای سرشار از آهن و کلسیم می باشد که برای افراد مبتلا به کم خونی و پوکی استخوان بسیار مفید است.
- به طور کلی میوه خرما از جمله خرما هلیله ای سرشار از فیبر می باشند که این فیبر فراوان در خرما باعث درمان بیماری یبوست می شود.
- خرمای هلیله ای می تواند انرژی فوق العاده ای را برای بدن تامین کند به همین دلیل این خرما برای کودکان بسیار مفید می باشد.
خرما صادراتی کروت
یکی از انواع خرما که به نسبت سایرین از شهرت کمتری برخوردار است خرما کروت می باشد اما لازم است بدانید که این خرما در بازارهای جهانی طرفداران بسیار زیادی دارد. استان کرمان خاستگاه میوه دلچسب خرما کروت می باشد و با توجه به این که خرما کروت ارزش غذایی فوق العاده ای دارد مواد معدنی، ویتامین و مواد مغذی فراوانی را در دل خود نهفته است که به واسطه این مواد مغذی خواص شگفت انگیزی برای سلامت بدن دارد از جمله خواص و فواید خرما کروت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود مقادیر فراوانی ویتامین در کنار آنتی اکسیدان موجب شده است که خرما کروت درتقویت سیستم ایمنی بسیار موثر واقع شود.
- علاوه بر وجود ویتامین خرما منبعی غنی از منیزیم به حساب می آید اما این ماده چه فوایدی برای سلامتی دارد؟ منیزیم از جمله موادی است که نقشی موثر بر عملکرد سیستم عصبی، جلوگیری از فشار خون و بیماری های قلبی دارد
خواص انواع خرما
اجازه دهید قبل از هرچیزی، با خواص انواع خرما آشنا شویم و یک دید کلی از هرکدام به دست آوریم. برخی از معروفترین انواع خرماهای تولید شده در کشور ما و خواص هرکدام عبارتند از:
خرما مضافتی
معروفترین نوع خرما در ایران، خرمای مضافتی نام دارد. این خرما سرشار از پتاسیم و فیبر بوده و منبع خوبی از آنتی اکسیدانها است. از جمله مهمترین خواص خرما مضافتی، میتوان به رفع بی خوابی، جلوگیری از سرطان، کمک به سلامت قلب، افزایش انرژی و بهبود عملکرد روده اشاره کرد.
خرما پیارم
قند موجود در این نوع خرما، از نوع فروکتوز میباشد؛ از همین رو این خرما برای افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، قابل استفاده است. از دیگر خواص خرما پیارم میتوان افزایش قوای جنسی و خواص این خرما برای مردان، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و سلامت دهان و دندان را نام برد.
خرما کبکاب
این خرما منبع خوبی از ویتامینهای A، C، B1، B2 به شمار میرود. خرما کبکاب باعث تقویت عملکرد روده، مثانه و قلب خواهد شد. همچنین میتوان در رژیمهای کاهش وزن نیز از آن استفاده کرد.
خرما شاهانی
خرما شاهانی سرشار از انواع مواد مغذی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم است. این خرما میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود. همچنین مصرف آن به افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، توصیه میشود.
خرما زاهدی
از جمله مهمترین خواص خرما زاهدی، میتوان پیشگیری از سرطان، بهبود بیماریهای قلبی و تقویت سیستم گوارش را مثال زد.
خرما استعمران
این خرما که با نام سعمران نیز شناخته میشود، سرشار از منیزیم، آهن و آنتی اکسیدان میباشد. از همین رو مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و میزان خونسازی در بدن را افزایش میدهد.
خرما ربی
این خرما سرشار از انواع ویتامینها، کلسیم، پتاسیم و سایر مواد مغذی است. مصرف منظم آن به افزایش استحکام استخوانها کمک میکند و انرژی شما را هم افزایش خواهد داد. همچنین مصرف این خرما برای افراد دیابتی مانعی ندارد.
خرما صفوی
این خرما در طب سنتی، درمان کننده شب کوری بوده و مصرف آن میتواند سلامت قلب را تقویت کند. همچنین پزشکان طب سنتی توصیه میکنند روزانه یک الی دو عدد خرمای صفوی میل کنید تا بوی بد دهانتان درمان شده و اگر مبتلا به کرم معده بودید، از بین برود.
خرما آل مهتری
این خرما حاوی ویتامینهای گروه B و C بوده که یک میان وعده مفید و بسیار مغذی برای کودکان و نوجوانان به شمار میرود. همچنین مصرف آن به صورت مرتب، کم خونی را درمان خواهد کرد.
خرما گنتار
این نوع خرما از فیبر بالایی برخوردار بوده و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش خواهد شد. همچنین مصرف آن به کسانی که از بیماری یبوست رنج میبرند، توصیه میشود. مصرف منظم این خرما میتواند پوکی استخوان را نیز درمان کند.
خرما شکری
خرمای شکری فقط در مناطق جنوبی کشور تولید میشود و از خواص آن، میتوان مواردی همچون رفع خستگی و افزایش انرژی، کاهش کلسترول بد خون و جلوگیری از پوسیدگی دندان را نام برد.
خرما خاصویی
این خرما آنتی اکسیدانهای فراوانی دارد و به همین دلیل مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی خواهد شد. خرمای خاصویی در بین تمام انواع خرما، از کمترین میزان ساکارز و بیشترین میزان فروکتوز برخوردار است.
تنوع خرماهای تولید شده در کشور آنقدر زیاد است که معرفی تک تک آنها و خواصشان در این نوشتار نمیگنجد. چیزی که با جرئت میتوان بیان کرد، این است که تمام این نوع خرماها از فواید و خواص بسیاری برای سلامتی برخوردارند و باعث جلوگیری از بیماریهای مختلفی خواهند شد. بنابراین حتما روزی چند عدد خرما را به رژیم تغذیهای خود اضافه کنید.
بهترین نوع خرمای جهان
تنوع بین خرماها نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا بسیار زیاد است. این موضوع باعث شده انتخاب بهترین نوع خرما کار سختی باشد. در واقع انتخاب خرما تا حدودی به سلیقه افراد هم بستگی دارد. با این حال، بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که خرما پیارم، به عنوان بهترین و مرغوبترین نوع خرما در جهان شناخته میشود.
بله درست شنیدید! حتی بهترین نوع خرمای جهان هم متعلق به کشور ماست و در شهرستان حاجی آباد، از توابع استان هرمزگان تولید میشود.
البته برخی دیگر از افراد، خرمایی به نام مجول را به عنوان پادشاه خرماها در جهان معرفی میکنند. خرمای مجول همچنین گرانترین نوع خرما در دنیا هم شناخته میشود. در گذشته این خرما فقط مختص عربستان بود و از این کشور به نقاط دیگر صادر میشد اما در حال حاضر کشورهای دیگری مثل ایران هم آن را تولید میکنند.
مقصد صادرات خرما ایران چه کشور هایی هستند؟
جالب است بدانید ایران دومین تولیدکننده خرما در جهان به شمار میرود و رتبه اول، یعنی بزرگترین تولید کننده خرما در جهان، به کشور مصر تعلق دارد. محصول خرمای ایران به بیشتر از 50 کشور دیگر صادر میشود اما بزرگترین واردکنندگان، کشورهای پاکستان، چین، امارات، ترکیه، عراق و هند هستند. این کشورها حدود دو سوم از کل خرمای صادراتی کشور ما را خریداری خواهند کرد.
ارزش کل خرمای صادراتی ایران در سال جاری، چیزی حدود 60 میلیون دلار اعلام شده است. کشور هند بزرگترین وارد کننده این محصول از کشور ما میباشد و در همین سال، 5 هزار تن خرما به این کشور صادر کردهایم. دومین وارد کننده این محصول، کشور ترکیه است که آمار واردات خرما به آن از ایران، مقداری کمتر از هند بوده و نزدیک به 5 هزار تن برآورد میشود. بعد از آن، کشورهای امارات و عراق هرکدام حدود 3.5 هزار تن خرما از ما خریداری کرده اند. 2.5 هزار تن دیگر هم به کشور پاکستان وارد شده است.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع خرمای صادراتی آشنا کنیم و برخی از خواص خرماهای تولید شده در داخل کشور را هم به شما معرفی کردیم. همانطور که متوجه شدید، بهترین خرماهای دنیا در کشور ما تولید میشوند و این افتخاری برای سرزمین مان است. پس چرا خود ما هم از این نعمت استفاده نکنیم؟ اگر تا این لحظه از خرما و خواص آن غافل بودید، از حالا به بعد آن را به رژیم تغذیهای خود و خانوادهتان اضافه کنید.