آشنایی با بهترین نوع خرما
در بیشتر مواقع خوراکیهای خوشمزه و شیرین، مضر هستند اما کدام میوه است که نه تنها طعمی شیرین و خوشمزه دارد، بلکه بسیار مغذی و سیرکننده خواهد بود، همچنین سلامتی شما را افزایش میدهد؟ این میوه در منطقه خاورمیانه میوهای مقدس و خاص محسوب میشود که در مراسمهای ویژه و روزهای به خصوص بیشتر کاربرد دارد. بله؛ درست حدس زدید.
خرما میوهای است که به سلامت عمومی شما کمک میکند. در حالی که بیش از 40 نوع خرما وجود دارد، ممکن است شما تنها با 3 الی 5 مورد از خرماها آشنا یا آنها را خورده باشید. ناگفته نماند هر رقم از خرماها، بافت، طعم و شکلی متفاوت دارند. اگر علاقه دارید با انواع طعمها و خاصیتهای این میوه مغذی بیشتر آشنا شوید، توصیه میکنیم مطلب زیر را از دست ندهید.
انواع خرما
خرما به عنوان غذایی سالم، مملو از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است که به سلامت شما کمک میکند. نکته مهمی که در مورد این میوه مغذی وجود دارد، دردسترس بودن و قیمت قابل قبول آن است. به عبارت دیگر از آنجایی که این میوه شیرین انواع مختلفی دارد، قیمت آن نیز متغیر خواهد بود.
از این رو همه افراد میتوانند این تقویتکننده را مصرف کنند؛ زیرا قیمت انواع خرما به اندازه سایر غذاهای سالم گران نیست و به راحتی در هر سبکی از زندگی میتوان این میوه را مصرف کرد. این میوه، تاریخی طولانی و سنتی شگفتانگیز دارد و بیش از 6000 سال است که مصرف میشود.
با وجود اینکه خرما برای اولین بار در خاورمیانه کشت شد، در حال حاضر سایر نقاط جهان همانند ایالات متحده آمریکا، شمال آفریقا و آسیا نیز به کشت این میوه روی آورده اند. با توجه به اینکه درختان و بذرهای متفاوتی برای این میوه مغذی وجود دارند، تنوع خرما بسیار زیاد است. در ادامه 19 مورد از انواع خرماها را نام میبریم:
- خرما عمانی
- خرما پیارم
- خرما مضافتی
- خرما برحی
- خرما عامری
- خرما زاهدی
- خرما صفوی
- خرما بم
- خرما مجول
- خرما زرد
- خرما رطب
- خرما سیاه
- خرما کبکاب
- خرما ربی
- خرما دیری
- خرما استعمران
- خرما خاصویی
- خرما خشک
- خرما خارک
بهترین نوع خرما
خرما در جهان اسلام سنت معنوی غنی و مصارف دارویی دارد. این میوه ترکیب کاملی از پتاسیم، منیزیم، مس، منگنز و آهن است. با توجه به طعم شیرین و طبیعی که دارد، از این میوه در برخی از دستورالعملهای خوراکی استفاده میشود. شما میتوانید خرما را به همراه سایر میوههای خشک مصرف کنید اما به دلیل طعم شیرینی که دارد، با آلو یا برخی میوههای خشک کمی متفاوت است.
هر چه کیفیت خرما بیشتر باشد، ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود. برای مثال شما میتوانید یک خرما باکیفیت را به مدت 18 ماه نگهدارید. البته فراموش نکنید که همیشه هنگام خرید، به تاریخ انقضا خرما منتخب توجه داشته باشید. فرقی ندارد خرما را به عنوان یک میان وعده سریع و آماده مصرف کنید یا آن را بپزید، به هر حال باید بهترین نوع آن را انتخاب، خریداری و مصرف کنید.
عموم مردم بر این باور هستند که خرما به 2 دسته خشک و تازه تقسیم میشود که در اکثر مواقع خرما تازه را بهترین نوع خرما میدانند، اما همین خرما تازه نیز به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود که برای تشخیص بهترین نوع آن باید به عوامل و فاکتورهای مختلفی توجه کرد.
به عبارت دیگر کیفیت و مرغوبیت هر یک از خرماهای حاضر در بازار با یکدیگر متفاوت هستند و به منظور انتخاب بهترین نوع خرما می توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- کیفیت خرما منتخب
- میزان رضایت مصرفکنندگان
- نوع بستهبندی خرما
- میزان صادرات خرما
طبق آمار به دست آمده، خرما پیارم یکی از محبوبترین و بهترین خرماهای موجود در بازار ایران است که به سایر کشورها نیز صادر میشود. البته خرمای مضافتی و کبکاب نیز جزء بهترین خرماها به حساب میآیند. به طور کلی هر یک از انواع خرماها کیفیت و خاصیت متفاوتی دارند و همه آنها برای سلامت مفید خواهند بود.
بهترین نوع خرما در طب سنتی
بدون شک با خاصیتهای دارویی و درمانی این میوه مغذی و شیرین تاحدودی آشنا هستید. براساس آمار گزارششده هر چه خرما رسیدهتر و تازهتر باشد خواص دارویی و درمانی آن نیز بیشتر خواهد بود؛ زیرا طبع آن گرمتر میشود. به طور معمول میوهها و گیاهان طبیعی در افزایش سلامتی انسانها تاثیرگذار هستند و خرما نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
از آنجایی که این خوراکی خوشمزه فواید درمانی زیادی دارد، آن را طلای سیاه نیز مینامند. فیبر درون خرما برای بدن همه ما مفید و الزامی است که همین امر باعث شده خرما در طب سنتی نیز کارایی خاصی داشته باشد. فراموش نکنید مصرف بیش از حد این میوه شیرین باعث بیماریها و دردسرهایی میشود، بنابراین در مصرف خرما زیادهروی نکنید.
توجه داشته باشید براساس گزارشات به دست آمده از متخصصان طب سنتی، خرما برای افرادی که تریگلیسیرید بالایی دارند نیز بسیار مضر خواهد بود. در نهایت اینکه طبع خرما در طب سنتی به عنوان یک معجزه است. همچنین بهترین نوع خرما در طب سنتی عبارت هستند از:
- خرما پیارم
- خرما کبکاب
- خرما سیاه
- خرما رطب
- خرما زاهدی
- خرما زرد
- خرمای مجول
- خرما بم
- خرما خارک
- خرما خشک
پرمصرفترین و بهترین نوع خرما در بازار ایران
شناخت انواع خرماها و آشنایی بیشتر با طعم و خاصیت هر یک از آنها، به شما کمک میکند تا خرمای مورد نظرتان را با توجه به نیاز خود خریداری نمایید. همانطور که میدانید کشور ایران نیز همانند سایر کشورهای حوزه خلیج فارس در تولید و کشت این میوه غنی فعالیت چشمگیری دارد. به خرمای کال یا نرسیده خرما خارک و به خرما رسیده رطب میگویند.
این ماده غذایی باارزش از دوران گذشته محبوب و رایج بوده است و در حال حاضر یکی از باسابقهترین خوراکیهای خوشمزه در بازار ایران به حساب میآید. ایران در میان بهترین کشورهای برداشتکننده خرما توانسته رتبه خوبی کسب کند. به طور تقریبی حدود 400 نوع خرما در کشور ایران کشت و برداشت میشوند که البته اغلب افراد جامعه با این مدل خرماها آشنایی ندارند.
در بیشتر مواقع افراد خرماها را در 3 دسته خشک، نیمه خشک و تازه تقسیمبندی میکنند، اما به طور علمی و تخصصیتر میتوان خرماها را به بیش از 20 مدل تقسیمبندی کرد. با توجه به آمار بررسی شده در کشور ایران، خرما پیارم یکی از رایجترین و بهترین خرماهای حاضر در بازار است که کیفیت آن مثالزدنی خواهد بود.
در توصیف ساده خرما پیارم میتوان آن را در دسته خرماهای نیمه خشک قرار داد که در مقایسه با سایر خرماهای حاضر در بازار قیمت بالاتری دارد. خرما پیارم در استان هرمزگان، روستای حاجیآباد کشت و برداشت میشود. در ضمن درخت نخل خرما پیارم در برابر آب شور مقاوم است و همین امر باعث افزایش میزان آن در بازار ایران میشود.
خرما پیارم تا حدودی مرغوبترین و خوشخوراکترین خرمای جهان شناخته شده و رنگ پوسته آن قهوهای تیره است. قند درون این خرما بیشتر فروکتوز خواهد بود، به همین دلیل قند حاصل از خرما پیارم بسیار سریع در بدن میسوزد. اگر برای یکبار این خرما را تست کنید، به طور حتم شما نیز به خاصیت و طعم خوب آن پی خواهید برد.
پرمصرفترین نوع خرما در خارج از کشور
بهترین و پرمصرفترین خرما در خارج از کشور باید کیفیت بالایی داشته باشد و خرمای باکیفیت نیز در آب و هوای گرم و روزهای بارانی اندک پرورش مییابد. با وجود اینکه قیمت خرما در کشور ایران بسیار رقابتی است، این میوه مقوی در سایر کشورها نیز طرفداران زیادی دارد.
علاوه بر کشورهای خاورمیانه که برای پرورش خرما در شرایط مساعدی قرار دارند، کالیفرنیا، آریزونا و فلوریدا نیز آب و هوای خوبی برای پرورش و رشد خرما دارند. خرما میوهای لذیذ با تاریخچهای غنی و سنتی دیرینه است که بیشتر افراد از طعم شیرین و فواید درمانی آن راضی هستند و لذت میبرند.
بنابراین خرما در سایر کشورهای جهان نیز به عنوان یک خوراکی خوشمزه در برخی از دستورالعملهای آشپزی به کار گرفته میشود. خرماهایی که در خارج از کشور پرمصرف هستند، طعم خاص و بافت ویژهای دارند که در ادامه برخی از آنها را معرفی خواهیم کرد:
- خرما مجول: این خرما به عنوان پادشاه خرماها شناخته میشود و بیشتر در مراکش پرورش مییابد. دلیل محبوبیت و مصرف بیش از حد این خرما در کشورهای خارجی، اندازه بزرگ، بافت نرم و طعم کاراملی آن است. بافت لذیذ خرما مجول این مدل خرما را به میانوعدهای خوشمزه و ماده اولیه دسر هایی همچون رنگینک خرما تبدیل میکند.
- خرما زاهدی: این مدل خرما بیشتر در کشور ایران کشت می شود و ظاهری کوچک و طلایی دارد. گوشت خرما زاهدی تا حدودی سفت و طعم آن شیرین است.
- خرما برحی: این مدل خرما نیز بیشتر در کشور عراق یافت میشود که میوهای کوچک و گرد است و زمانی که به طور کامل برسد، به رنگ زرد روشن ظاهر میشود. بافت نرم و شیرینی عسل مانند خرما برحی باعث شده این مدل خرما در کشورهای خارجی پرمصرف شود. خرما برحی به صورت تازه قابل مصرف است و طعم بینظیری دارد.
خواص خرما
خرما سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان است. بنابراین این میوه میتواند از سلامت مغز شما حمایت کرده و از بسیاری از بیماریها جلوگیری کند. با بررسی خواص خرما متوجه میشوید که بهتر است این خوراکی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. برخی از خواص خرما عبارت هستند از:
- بسیار مغذی
- مملو از فیبر
- مملو از آنتیاکسیدان در مبارزه با بیماریها
- دارای تاثیر مثبت بر روی هوش و ذکاوت
- توانایی توسعه قدرت طبیعی بدن
- دارای طعم شیرین طبیعی
- کمک به درمان استخوانها
- کنترل قند خون
بهترین نوع خرما برای سلامتی
خرمای مجول رایجترین و بهترین نوع خرما مناسب برای سلامتی است و طعم شیرینتری نسبت به انواع خرماها دارد. از آنجایی که این مدل خرماها بافت نرمی دارند، شما به راحتی میتوانید آنها را میل کنید یا به قطعات کوچکتری برش دهید. خرما مجول در مقایسه با سایر خرماها آب بیشتری دارد و هضم آن آسانتر خواهد بود.
تنها خرما مجول نیست که سردمدار بهترین نوع خرما است؛ چرا که خرما هلیله ای نیز به عنوان یک جایگزین مناسب برای قند و شکر عمل کرده و توانسته با آهن فراوان در گوشت شیرین خود به عنوان خرمایی مناسب برای بهبود کم خونی شناخته شود.
در نتیجه می توان گفت این خرماها به درمان ناراحتیهای گوارشی نیز کمک میکنند. بافت نرم و آب زیاد خرما مجول و هلیله ای برای افرادی که با هضم منظم مشکل دارند، مفید است. همچنین با مصرف این خرما ها خطر بیماریهای قلبی و دیابت کاهش مییابد. علاوه بر خرما مجول و هلیله ای، خرما کروت نیز یکی از بهترین خرماها برای حفظ سلامتی بیشتر است. خواص درمانی خرما کروت در زیر ذکر شدهاند:
- درمان یبوست
- تنظیم عملکرد دستگاه گوارش
- درمان کمخونی
- کنترل و درمان دیابت
- کمک به کاهش وزن
سخن پایانی
خرما میوهای خوشمزه و مغذی است که به طور معمول در مناطق مختلف خاورمیانه و شمال آفریقا یافت میشود. در این راهنما خلاصهای از خواص خرما را ذکر کردیم. این میوه شیرین در اشکال مختلفی با انواع طعم، بافت و مشخصات غذایی منحصربهفرد در دسترس افراد قرار داد. در نهایت اینکه توصیه میکنیم بهترین نوع خرما را به هر شکلی که دوست دارید در رژیم غذایی خود قرار دهید.