فواید خرما خشک
خرما، این میوه شگفتانگیز در هر یک از مراحل رشد خود دارای خواص متفاوتی است، جالب اینکه برخلاف میوههای دیگر فواید خرما خشک از رطب بیشتر میباشد. به همین خاطر هم هست که بسیاری از افراد مصرف خرمای خشک را به انواع تازه آن ترجیح میدهند. این خوراکی شیرین و لذیذ علاوه بر طعم و بوی خوش، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که بدن ما در طول روز به آنها نیاز دارد با این اوصاف کم لطفی نکردهایم اگر خرما را شاه میوهها لقب دهیم.
در نتیجه به دلیل خواص زیاد، مصرف این میوه بهشتی همیشه توصیه شده است پس در این مطلب قصد داریم به گوشهای از فواید خرما خشک بپردازیم، کافیست تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فواید خرما خشک در بدنسازی
خرما یکی از میوههایی است که در ایران به وفور یافت میشود و همین مسئله باعث شده تا بهترین نوع خرما با قیمت بسیار مناسبی در دسترس مردم قرار داشته باشند. خرما خشک سرشار از فیبر و کربوهیدرات است و به همین خاطر جایگاه خاصی در رژیم غذایی بدنسازها دارد.
یکی از مشکلات بدنسازها بحث گرفتگی عضلات در هنگام تمرینات ورزشی است. این مشکل اغلب در اثر کمبود پتاسیم و منیزیم یا حتی ویتامینها رخ میدهد که نقشی حیاتی در تنظیم انقباض و بسامد عضلات دارند. خرما خشک منبعی غنی از این دو ماده معدنی است که باعث جلوگیری از گرفتگی عضلات بدنسازها میشود.
بدنسازها همچنین به دلیل فشار تمرینات به ریکاوری سریع نیاز دارند تا بتوانند قوای تحلیل رفته عضلات بدن را بازگردانند. در چنین شرایطی خرما خشک به دلیل برخورداری از مقدار زیادی آنتی اکسیدان میتواند موجب کاهش التهابات بدن شده و زمینهساز ریکاوری سریعتر عضلات گردد. آنتیاکسیدانهای خرما همچنین در کاهش دردهای عضلانی بعد از تمرین نیز اثرگذار هستند.
علاوه بر این موارد، خرمای خشک دارای قندهای پیچیده است. به این معنی که هضم کردن آن بیشتر طول میکشد و برای مدت طولانیتری شکم را سیر نگه میدارد. به همین خاطر بیشتر بدنسازها قبل از شروع تمرین، چند عدد از آن را مصرف میکنند تا در حین ورزش احساس گرسنگی نکنند.
همچنین ورزشکارانی که با هدف کاهش وزن تمرین میکنند، میتوانند از فواید خرما خشک در رژیمهای لاغری خود استفاده کنند. گرچه ارزش غذایی آن بالاست اما کالری خرما برای کاهش وزن اثرگذاری مناسبی دارد.
خواص خرما خشک زرد
خرما خشک زرد سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و در تقویت سیستم ایمنی، سیستم عصبی و البته سیستم گوارشی اثرگذاری زیادی دارد. این نوع از خرما خشک به واسطه برخورداری از مقدار زیادی منیزیم، موجب کنترل سطح کلسیم بدن و جلوگیری از پوکی استخوان نیز میشود.
کسانی که به گرفتگی عضلات مبتلا هستند میتوانند با مصرف چند دانه خرما خشک زرد در روز، سیستم عصبی بدن را تقویت نموده و از بروز این عارضه جلوگیری نمایند. همچنین برای تقویت عضلات قلبی و عروقی نیز میتوانید از این نوع خرما استفاده نمایید.
از دیگر خواص خرما خشک زرد میتوان به پیشگیری از انواع سرطان، بهبود زخم معده، جلوگیری از پوکی استخوان، درد مفاصل، کنترل فشارخون و جلوگیری از چین و چروک پوست اشاره کرد.
طبع خرما خشک
در طب سنتی، برای افراد و مواد غذایی مختلف طبعهای گوناگونی قائل هستند. از نظر حکیمان این طب، طبع خرما گرم و خشک بوده و مصرف آن بیشتر به افرادی که دارای سردی مزاج هستند، توصیه میشود. البته بهتر است در روز بیشتر از 5 عدد خرما خشک مصرف نکنید تا دمای بدن شما از حالت تعادل خارج نشود.
خواص خرما خشک برای مردان
جدای از تمامی خواص خرما خشک برای سلامت بدن، این میوه دارای خواص منحصربهفردی برای آقایان نیز هست. بیشتر خواص خرما برای مردان به مسئله سلامت جنسی بازمیگردد. این میوه سرشار از ویتامین ب5 و پتاسیم بوده و از این نظر میتواند اثرگذاری زیادی در افزایش قوای جنسی آقایان داشته باشد.
این میوه به واسطه برخورداری از ویتامینهای گروه A، C و E، میتواند به افزایش قدرت باروری مردان کمک کرده و به وسیله آنتیاکسیدانهای موجود در آن، کیفیت و سلامت اسپرمها را بالا ببرد. خرما خشک همچنین میتواند موجب افزایش فعالیت اسپرم ها در مردان نابارور شده و شانس باروری آنها را افزایش دهد و یا به خاطر مملو بودن از اسیدهای آمینه، موجب تنظیم هورمونها و تقویت عملکرد جنسی شده و در درمان زودانزالی اثرگذار است.
خرما خشک با در اختیار داشتن ترکیبات طبیعی از جمله استرادیول فلاونوئید میتواند در بهبود وضعیت اختلالات نعوظ موثر واقع شود و تا حدی این مشکل را نیز در آقایان برطرف کند.
خواص خرما خشک برای زنان
جدای از فواید عمومی خرما خشک برای بدن، این میوه به صورت خاص برای خانمها (به ویژهخانمهای باردار و شیرده) خواص زیادی دارد. خواص خرما برای زنان حتی بیشتر از مردان است!
خرما خشک میتواند در زنان باردار موجب رفع یبوست، تقویت استخوانها، رفع کمخونی، تنظیم فشار و قند خون، تقویت عضلات رحم برای تسهیل زایمان و غیره شود. همچنین به رشد بهتر جنین نیز کمک میکند.
مصرف خرما در دوران شیردهی میتواند موجب افزایش شیر مادر، تقویت قوای جسمانی، پیشگیری از کمخونی، ضد عفونی کردن شیر و مغذیتر کردن آن شود.
خانمها همچنین در دوره عادت ماهانه نیز میتوانند از فواید خرما خشک بهرههای زیادی ببرند؛ چراکه این میوه میتواند موجب کاهش دردهای قاعدگی، جلوگیری از کمخونی و افت فشار، تنظیم هورمونهای بدن و تأمین کالری گردد.
علاوه بر این، خرما می تواند باعث تقویت اندام رحم شده و کیستهای کوچک آن را از بین ببرد. این اثرات مثبت باعث میشوند تا روند تخمکگذاری بدن خانمها راحتتر و منظمتر صورت بگیرد.
خواص خرما خشک برای معده
خرما به واسطه در اختیار داشتن مقدار زیادی منیزیم و آنتیاکسیدان میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با رادیکالهای آزاد و در نتیجه کاهش شانس بروز سرطان شود. تحقیقات به خوبی نشان داده که خرما خشک تأثیر قابل توجهی در کاهش ریسک سرطان معده و روده دارد.
این میوه فوقالعاده همچنین به خاطر اثراتی که روی تقویت سیستم گوارشی بدن میگذارد، از زمانهای قدیم به عنوان یک درمان طبیعی برای زخم معده به شمار میآمده است. امروزه نیز با وجود انواع مختلفی از داروهای شیمیایی، خرما هنوز هم بهترین درمان این بیماری به حساب میآید.
سخن آخر
فواید خرما خشک برای بدن حتی از خرمای تازه هم بیشتر است. این میوه شگفتانگیز به قدری خاصیت دارد که نمیتوان اثرات مثبت آن را انکار کرد. افرادی که به مزیتهای خرما آگاهند، هرگز آن را از سبد غذایی خود حذف نمیکنند.