خواص خرما برای زخم معده
خرما یک ماده غذایی لذیذ و خوش طعم است که طرفداران زیادی در جهان دارد. در ایران کمتر خانهای را پیدا میکنید که یک ظرف خرما در آن وجود نداشته باشد. این میوه شگفتانگیز، علاوه بر طعم لذیذ و کالری بالایی که دارد، سرشار از خواص مختلفی است که به حفظ سلامت بدن کمک میکنند.
خرما یک منبع طبیعی بسیار خوب از آنتی اکسیدان بوده و از این رو نقش کلیدی در بهبود عملکرد سیستم گوارشی بدن دارد. همین موضوع باعث شده تا در طول تاریخ، حکیمان همواره از خرما و ترکیبات آن برای درمان بیماریهای گوارشی مختلف استفاده کنند.
یکی از رایجترین بیماریهای گوارشی که تعداد زیادی از مردم را اسیر خود کرده، زخم معده است. امروزه با توجه به ناسالم بودن رژیمهای غذایی، این عارضه شیوع بیشتری پیدا کرده. با این وجود شما میتوانید به سادگی و فقط با استفاده از خرما زخم معده خود را درمان کنید. البته طبیعتاً در موارد حادّ زخم معده باید به پزشک مراجعه کنید و کاری از عهده خرما برنمیآید.
در ادامه به بررسی خواص خرما برای زخم معده میپردازیم. با ما همراه باشید.
زخم معده چیست؟
معده اندامی است که در قسمت بالای شکم، در سمت چپ قرار گرفته و وظیفه آن هضم مواد غذایی است. زخم معده در واقع دردی است که معمولاً یک ساعت پس از خوردن غذا، به ویژه در طول شب ایجاد میشود. این درد اغلب زمانی اوج میگیرد که معده خالی است، به همین خاطر بیماران با خوردن غذا میتوانند برای مدتی آن را ساکت کنند.
این عارضه که نتیجه افزایش سطح اسید معده است، در اثر مسمویتهای غذایی، عوارض دارویی، استرس و بیماریهای عصبی و روانی ایجاد میشود. افرادی که به زخم معده یا سایر بیماریهای گوارشی مبتلا هستند بهتر است حتماً خرما و شیره خرما را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهند.
آیا خرما برای بهبود زخم معده مفید است؟
منیزیم یک ماده معدنی بسیار مفید است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. مصرف این ماده همچنین موجب کاهش التهاب در بدن شده و از این طریق مانع بروز سرطان میشود. زخم معده نیز یک نوع التهاب به شمار میرود. از طرف دیگر خرما میوهای مملو از منیزیم است. همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در آن با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و از بروز بیماریهایی همچون سرطان، التهاب و زخم معده و روده جلوگیری میکند.
یکی دیگر از خواص خرما برای مردان، این است که یک منبع سرشار از پتاسم محسوب میشود. پتاسیم نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سکتههای قلبی دارد که در میان مردان رایجتر هستند.
خرما به واسطه خواص ضد التهاب خود از زمانهای قدیم برای درمان بیماریهای معده مورد استفاده قرار میگرفته. خیلی از افراد هستند که خرما را قویترین داروی بیماریهای گوارشی میدانند و اعتقاد دارند که اثرگذاری آن از تمامی داروهای شیمیایی بهتر است.
شیره خرما برای زخم معده مؤثر است؟
قندهای فرآوری شده چیزی بهجز ضرر برای بدن ندارند. اگر به دنبال یک ماده شیرین میگردید که حاوی قند طبیعی و سالم باشد، شیره خرما بهترین گزینه پیش روی شماست.
خواص شیره خرما برای زنان و مردان حتی از خود خرما هم بیشتر است. چنانچه هر روز صبح شیره خرما را در آب ولرم حل کنید و در کنار صبحانه صرف نمایید، موجب تقویت سیستم گوارشی بدن و جلوگیری از بیماریها و التهابات معده خواهد شد.
آهنی که در شیره خرما به فراوانی یافت میشود، موجب افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون شده و از کمخونی جلوگیری مینماید. شیره این میوه جادویی منبعی سرشار از پتاسیم و منگنز است که موجب تسکین درد هم میشود.
شیره خرما کالری بالایی دارد و به سرعت هضم میشود. سرعت جذب و تبدیل آن به انرژی نیز بالاست. چنانچه به ناراحتیهای گوارشی مبتلا هستید، بهتر است بدانید که شیره خرما موجب افزایش باکتریهای مفید معده و روده شده و از یبوست جلوگیری میکند.
سایر خواص شیره خرما
علاوه بر درمان زخم معده، شیره خرما فواید و خواص زیاد دیگری هم برای سایر اندامها بدن، به ویژه قلب دارد. شیره خرما یک منبع غنی از قندهای سالم، همچون فروکتوز، گلوکز، ساکارز و غیره است که قدرت انرژیزایی زیادی دارند و به سرعت توسط بدن هضم میشوند. افرادی که مبتلا به دیابت هستند یا در رژیم شیرینی به سر میبرند بهتر است از قند طبیعی خرما و شیره آن به عنوان جایگزین استفاده کنند.
شیره خرما همچنین باعث بهبود عملکرد مغز شده و موجب تقویت عضلات و اندامهای داخلی میشود. تمامی ورزشکاران حرفهای حتماً از خرما در وعدههای پیش از تمرین خود استفاده مینمایند، زیرا این میوه علاوه بر تأمین انرژی و سیر نگه داشتن معده، به سلامت ریه و تنظیم فشار خون نیز کمک میکند.
شیره خرما برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان نیز بسیار مفید است و در سالمندان موجب پیشگیری از آلزایمر میشود.
خواص خرما برای زخم معده
فرقی ندارد که به یک طبیب سنتی مراجعه کنید یا یک دکتر متخصص، مطمئن باشید که همه برای درمان زخم معده، خوردن خرما را به شما توصیه میکنند. مواد آلی و معدنی موجود در این میوه پرخاصیت باعث شده تا نقشی اساسی در درمان التهابات و زخم معده داشته باشد.
استفاده از ترکیب داروهای گیاهی با خرما برای زخم معده، برخلاف داروهای شیمیایی، هیچ عوارض و خطری ندارد. جدای از فواید مربوط به درمان سیستم گوارشی، خرما انرژی و کالری بالایی دارد و میتواند یکی از مفیدترین اجزای سبد غذایی روزانه شما باشد.
مهمترین مواد معدنی موجود در خرما که موجب درمان زخم معده میشوند عبارتند از:
- منیزیم
- پتاسیم
- آنتی اکسیدانهای طبیعی
- فسفر
- آهن
- تیامین
- نیاسین
- اسید فولیک
- ویتامین آ
- ویتامین ک
اینها تنها گوشهای از مواد مفیدی هستند که در خرما به فراوانی یافت میشوند. اگر با مزیتهای این مواد معدنی و ویتامینها آشنایی داشته باشید، حتماً میدانید که خواص خرما بسیار گسترده است.
بهترین روش استفاده از خرما برای درمان زخم معده
شما میتوانید به شیوههای مختلفی از خرما برای زخم معده استفاده کنید. خوردن خود میوه خوب است اما مصرف شیره آن فواید بیشتری دارد. از آنجایی که شیره خرما با گرما دادن به دست میآید در این فرآیند بسیاری از مواد معدنی و ویتامینهای خود را آزاد میکند. علاوه بر این، هضم و جذب شیره خرما از خود میوه راحتتر است و به سادگی میتوان آن را با ترکیبات دیگر مخلوط کرد.
اصولاً ترکیب شیره خرما با داروهای گیاهی دیگر و ساخت معجونهای درمانی، اثرگذاری بیشتری در درمان زخم معده دارد.
خواص ضد التهابی خرما
خرما دارای خواص زیادی برای سیستم گوارشی است، از جمله آسان کردن فرآیند هضم، تقویت سیستم ایمنی، تسکین درد معده و جلوگیری از التهاب. خواص ضد التهاب خرما و به ویژه شیره آن باعث شده تا یک درمان طبیعی بسیار مناسب برای زخم معده باشد.
خرما میتواند موجب تنظیم سطح آنزیمهای بدن شده و اثرات ضد التهاب قدرتمندی داشته باشد. تحقیقات ثابت کردهاند که مصرف مداوم این میوه به مدت 4 هفته باعث کاهش بسیار زیاد علامتهای زخم معده، از جمله حالت تهوع، شکم درد و استفراغ میشود.
شیره خرما نیز به واسطه برخورداری از خواص ضدمیکروبی، موجب کنترل رشد باکتریهای مفید معده و روده میشود.
کلام آخر
خرما یکی از شگفتانگیزترین میوههای طبیعت است که خواص و فواید بسیار زیاد آن بر کسی پوشیده نیست. استفاده خرما از زمانهای خیلی دوره همواره توصیه شده و حکیمان بزرگ همیشه بر مزیتهای آن تأکید داشتهاند. امروزه حتی با پیشرفت صنایع دارویی، خرما همچنان یکی از اصلیترین درمانهای زخم معده به شمار میرود.